Rekanto gaat fitnessen!

Vendredi, 21 Mars 2014

Stichting tegen Kanker is op zoek naar mensen die tijdens of na hun behandeling de fitness zouden willen uittesten om te vechten tegen de vermoeidheid.

Stichting tegen Kanker slaat voor een uitzonderlijk pilootproject de handen in elkaar met twee professionele fitnessclubs:

De Stichting geeft de kans aan 40 personen die bezig zijn met een kankerbehandeling of in het voorbije jaar een behandeling hebben gekregen om zich gratis in te schrijven in de club en zo gratis toegang te krijgen tot de zaal en de groepslessen. Alles onder de begeleiding van een team van professionals!

Rekanto: bewegen om zich beter te voelen

Rekanto biedt kankerpatiënten of mensen die hun behandeling net hebben afgerond een aangepast bewegingsprogramma aan. Onderzoek toont aan dat bewegen helpt om zich beter te voelen en te vechten tegen de vermoeidheid die de behandelingen veroorzaken.

Het is belangrijk om geleidelijk terug te gaan bewegen, op het eigen ritme. In die zin zijn de fitnesscentra ideaal, omdat iedereen er die activiteiten kan kiezen die hem het best liggen.

Lichaamsbeweging à la carte

Dit initiatief is het onmiddellijke resultaat van het onderzoek dat de Stichting heeft uitgevoerd in 2013 en waaruit bleek dat er vraag was naar een “à la carte” sportaanbod binnen het programma van Rekanto.

Deze twee pilootprojecten worden na 6 maanden geëvalueerd om na te gaan of dit aanbod verder uitgebreid zou kunnen worden.

Interesse?

Info en inschrijving op kankerinfo@kanker of op 0800 15 802

U vindt meer informatie over het programma van fysieke activiteiten van Rekanto op www.rekanto.be